lauantai 28. syyskuuta 2013

Hankintoja tehty!

Kävimme ensimmäistä kertaa Habitare-messuilla. Isännällä oli ajatus, että mennään hyödyntämään kaikki mahdolliset messutarjoukset. Itse olin vähän skeptinen, josko sieltä mitään saisi hankittua. Mutta mutta: ihan hyvä saalis saatiin. Ostettiin musta Contura kiertoilmatakka -25%, Svedbergsin musta Indigo-allaskaluste -50% ja Svedbergsin musta pyyhekuivain -50%. Kaikki messujen esittelymalleja, mutta ihan priimoja. Kuvat suomensisustustakka.fi ja www.svedbergs.fi.

 

Lisäksi keittiöasiassa ollaan vihdoin edistytty. Petran kanssa on kaupat sovittu ja kuvan mukainen musta keittiö tammimelamiinirungoin tilattu. Muutoin suunnitelma on sama kuin aiemmin esittelin, mutta korkea siivouskomero tulee saman syvyisenä kuin yläkaapit. Taru-ovissa on tammiviiluviisteet reunoissa. Molemmat tasot ovat Stalan rosteriset "tiskipöydät". Välitilat tulevat näillä näkymin olemaan valkoiset, joko taustamaalattua lasia tai laattaa. Mustat kodinkoneet tilattiin Expertiltä. 


Kovin ovat mustanpuhuvia nämä jo tehdyt hankinnat. Vitsailin isännälle, että niin pitkään kuin kantti kestää, otetaan kaikki mustaa ja siinä vaiheessa vaihdetaan valkoiseen, kun alkaa hirvittää.

No mutta oikeasti väreistä on sellainen suunnitelma, että seinät tulevat olemaan kaikkialla valkoiseksi maalatut ja katot valkoista mdf-paneelia. Lattiat tulee tammiparkettia ja vähän vielä harkinnassa on osaan taloa tummanharmaa (melkein musta) lukkoponttilinoleum. Vessan lattia tulee mustaa laattaa ja seinät siis valkoiset. Vessaan tulisi peilikaappi allaskalusteen kanssa samaa sarjaa, mustana siis (jos löydetään jostain kohtuuhinnalla) ja musta pöntön kansi.

Remonttipuolella on edetty siten, että katosta on purettu kaikki Halltexit, lähes 100 neliötä. Portaikon yläpäästä on purettu 1980-luvulla tehtyjen sähkötöiden vuoksi rakennettua koteloa. Muuttaa muuten käytävänkin ilmettä aika kivasti avoimemmaksi! Makuuhuoneen lattia on oikaistu ja vessan pintalaatta lattialämmityskaapeleineen valettu. Sähkötöitä on aloitettu sen verran, että osa roiloista on tehty, putket upotettu ja peitetty. Paljon roiloamista on kuitenkin vielä tekemättä.

Tulevina remonttipäivinä keskitytään sähkötöiden valmisteluihin. Ryhmäkeskus tulee tuulikaappiin, joten sieltä pitäisi tehdä reiät katonrajaan johtovetoja varten. Kattoon tehdään koolaukset, joiden väliin, ja siis kattopaneeleiden yläpuolelle tulevat sähköjohdot ja jakorasiat yms. Ja sitten on vielä se roilojen teko kaikille pistorasioille ja katkaisijoille. Jo tehtyjen roilojen perusteella voin sanoa, että rappaus on melko ohut ja tiilet melko kovia. Paikoitellen olemmekin kikkailleet tekemällä roilon seinän toiselle puolelle, jos rappaus on siellä ollut paksumpi.

Keittiön kaappien toimituspäivä on 8.11., joten lokakuussa ei vielä päästä muuttamaan. Josko kuitenkin jouluksi jo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti